|
Bilgisayar Programcılığı Programı 1998 öğretim yılında 15 öğrenci ile normal öğretime başlamıştır. 2000 öğretim yılında ikinci öğretim açılmıştır. Normal öğretim kontenjan kontenjanı 25, ikinci öğretim 25 öğrencidir.
Programın Amacı:
Günümüz teknolojisine uygun teknikerler yetiştirmektir. Bilgisayar Teknolojilerinde donanım, network ve yazılım konusunda teknik eleman ihtiyacına cevap vermek üzere bilgilendirilmektedirler.
Programın özellikleri:
İki yıl süreli olarak planlanan program, haftada 28 ders saat/yarıyıl olarak verilmektedir. Program her öğretim yılının sonunda 6 haftalık Endüstriye Dayalı Öğrenim (Staj)'la desteklenmektedir.
Programın Altyapısı:
Uygulamalı dersler 15 bilgisayar bulunan yerel ağ ve Internet destekli laboratuarda projeksiyon kullanılarak yapılmaktadır. Programımızdaki dersler, alanlarında deneyimli 4 öğretim elemanı tarafından yürütülmektedir.
Dersler ve Uygulamalar:
Hızlı gelişen teknolojinin ürünü olan bilgisayarla ilgili yazılım ve donanım dersleri, teorik ve laboratuar ortamında uygulamalı olarak verilmektedir.
Öğrencilere Donanım, Algoritma, Mikroişlemci, Word-Excel, Autocad, Visual Basic, Web-Tasarımı gibi dersler uygulamalı olarak verilerek iş hayatında gereksinim duyulan konularda yetişmeleri sağlanmaktadır.
Mezun olan öğrenciler, işletmelerin bilgi-işlem merkezlerinde, bilgisayar teknik servislerinde, orduda teknik eleman olarak çalışmaktadırlar. Çağdaş teknolojinin ürünü, bilgisayar teknolojilerine ve programlamaya ilgi duyan öğrencilerimizi programımıza davet ediyoruz.
|